Hogyan motiváld magadat, ha külföldön tanulsz?

azaz konkrétan mit tehetsz, ha magányos/fáradt/szomorú vagy… és mégis helyt kellene állnod
img_8166.jpeg

Próbáld ki ezek közül valamelyiket, vagyis minél többet!

  1. Vedd fel a fül-/fejhallgatódat, húzd be a függönyödet és ugráld ki magadat valami hangos zenére!
  2. Vegyél egy hosszú meleg zuhanyt, ha kell sírd ki magadat!
  3. Öltözz fel és menj el sétálni. De tényleg. Ha nincs célod, akkor is. Csak menj egy háztömböt, vagy két utcányit. Ha esik, akkor szaladj el a legközelebbi megállóba, várd meg amíg jön egy busz és szaladj vissza. Vagy akár ugorj le a legközelebbi boltba és random vegyél egy csomag rágót, vagy egy tábla csokit. - Nagyon sokan mondják, hogy menj le sétálni, de Te meg áá, nincs időm, a szellőztetés is elég.. nem is akarok felöltözni, ….
  4. Hívd meg magadat egy kávéra. Ülj be, élvezd ki, pihenj és csinálj valami teljesen mást, mint amit kellene.
  5. Hívj fel egy barátot és kérdezd meg milyen napja volt.
  6. Tervezz egy programot a vizsgáid utánra. Mozi? Táncolás? Vagy csak egy kiadós pub ebéd? Mindegy, fixáld le, hogy motiváljon.
  7. Ürítsd ki a kukádat, porszívózz és rakj rendet. Valamint ne felejts el szellőztetni! Így friss fejjel és tisztább/rendesebb környezetben kezdhetsz újra neki a munkának.
  8. Nézd meg azt a kedvenc YouTube videódat, ami motivál/megnevetett… 
  9. Készíts magadnak egy turmixot, vagy dobj össze valami gyors reggelit/vacsorát. Kicsit tereld el a figyelmedet és nagyon fókuszálj minden hozzávalóra. Másra ne is gondolj, csak, hogy mi milyen sorrendben követi egymást.
  10. Mozogj kicsit. Nyújtózkodástól kezdve, a váll- és nyakkörzésen át egészen az edzésig bármit! Legrosszabb esetben meg csak húzd ki magadat és guggolj ötöt. 
  11. +1  Ha van testvéred, hívd fel videóhíváson és csináljatok együtt valamit. Akár vacsi, tanulás, vagy bármi, amit amúgy is csinálna a másik. Nekem a múlt hetem fénypontja az volt, amikor a nővérem  last minute karácsonyi vásárlását kísértem végig. :)

Nehéz egyedül helytállni, és teljesen mást igényel jól lenni, mint otthon, a családod közelében, a gyerekkori, vagy legalábbis régi barátaid mellett.

Neked mi segít?

 

Legyetek jók,

alairas_copy.png

 

 

 

 

Illustration by Lim Heng Swee