Első cikkem

Nos hát ideje belevágni.

A nevem Czinkóczky Márti és elsőéves magyar egyetemista vagyok Dublinban, a Trinity College-on. Biological and Biomedical Sciences-t tanulok és nagyon jól érzem itt magam. (Haha, ez a bemutatkozás pont úgy hangzott mint amit az első héten adtam elő minden ismeretlennek. Kivéve persze a nevemet, abból csak annyit tudnak megérteni, hogy Martha, vagy valami olyasmi..)

Egyébként tényleg így van. Dublin egy igazán különleges város, az egyetememről nem is beszélve, de ezekről bőven lesz időm beszélni. Mostanra csak annyit, hogy miért.. Miért is írok én blogot? 

Azért, mert...

  • ...azt hiszem igazán kevés tartalom és főleg diákok által szerkesztett tartalom van a külföldi továbbtanulásról, annak polírozatlan mivoltjáról, annak ellenére, hogy a középiskolákban és az iskolán kívüli szervezetekben (Milestone Institute, Engame Akadémia) rengeteg információ kering.
  • ...nehéz eldönteni, hogy kinek higgyél és mennyire. Csak a jót halld meg vagy csak a nehezére készülj? Hol a sztori másik fele? Pont itt!
  • ...nem áll meg ott a felkészülés, hogy az otthon kényelméből lerendezed a jelentkezést és felvesznek. Ott kezdődik csak igazán a külföldi továbbtanulás. Amire pedig úgy érzem már csak az Oldd meg egyedül! válasz érkezik, vagy a már említett, ellentmondásos elcsepegtetések barátok és ismerősök révén.
  • ...én sosem kaptam meg azt a segítséget, infót, vagy támogatást, amit most egy laptop másik végéről biztosítani tudok. 
  • ...szeretném a sok sok hasznos tapasztalatomat rendszerezni és első kézből átadni.

Szóval leginkább azért, mert azt kívánom, hogy bárcsak lett volna egy ilyen blog az én pályaválasztásom, felkészülésem és utolsó nyaram/költözésem során. 

Úgyhogy eldöntöttem, nem várok tovább. Majd megírom én.

...

Ígyhát íme a blogom az utamról Dublinba és legfőképp az utam folytatásáról Dublinban az összes vicces percével, nehéz óráival és a "na ezért megérte kijönnöm" gondolataival együtt, mindenkinek aki kicsit is érintett, vagy valaha is megfordult a fejében a külföldi egyetemi továbbtanulás. 

UI.: Miről írok majd? Csupán csak angol nyelvtudásról, érettségiről, jelentkezési folyamat paráról, kiköltözésről, barátokról, freshers week-ről, távkapcsolatról, honvágyról, főzésről és minden egyéb kis képkockáról, ami ennek a nagy, színes, kalandos (élet)képnek a része.