What's next? Lépések az érettségi után

Mi van ha nem sikerül megugrani a követelményeket? És mi van, ha igen?


...azaz íme az első 5 kérdés ha kezedben van a bizonyítvány és külföldre mész tanulni

Miután befejezted az összes érettségit, kézbe kaptad a bizonyítványodat és végre szusszannál egyet a nagy nyári tervek előtt.. Itt tartunk most, ugye?

Hogyan tovább? 

junius_felirat.jpg

Ha Angliába jelentkeztél, akkor olyan rendszerbe adtad le a jelentkezésedet, ahol még a vizsgáid előtt meghatározták számodra a követelményeket és azt kellett megugranod. Ha Írországba jelentkeztél, mint én, akkor még csak most következik az ügyintézés és felvételi eljárás java.

Nade. Akárhogy is, íme a végiggondolandók és ügyintézős teendők pontról pontra, mielőtt elutaznál vagy belevetnéd magadat a nagy semmittevésbe.

erettsegi_utani_chart.png

Azt javaslom, hogy gondold végig ezeket a kérdéseket és tudd le a vonatkozó lépéseket mihamarabb, hogy több időd legyen pihenni és később az izgalmasabb továbbtanulós teendőiddel foglalkozni.

Ha ezekkel megvagy, akkor nézz vissza az oldalamra, mert sok izgalmas beszámolóval és tudnivalóval készülök Neked a továbbiakban is!

Ha pedig nem úgy sikerült az érettségi, ahogyan vártad, vagy nem fogadott el a top choice egyetemed, akkor se keseredj el kérlek, ez még nem a világ vége!! Megannyi oka lehet, hogy így alakult és Te tudod a legjobban, hogy akármit is mond bizonyítványod vagy egy egyetemi adminisztratív néni, nem semmi folyamaton és kifejezetten nehéz időszakon vagy túl! Épp itt az ideje, hogy hátralépj egyet és aludj párat mielőtt kitalálod a továbbiakat. Ebben a segítségedre tudok lenni, hiszen legközelebb azzal jelentkezem, hogy 

  • érdemes-e a second choice vagy tartalék choice egyetemedet választanod?
  • újraérettségizz-e? a gap year kinek való?

Remélem visszanézel!

Szép napod Neked,

Márti

 

UI.: A képet mentsd le nyugodtan és továbbítsd a hasonló helyzetben lévő barátaidnak, Nektek készült! De kérlek ne felejtsd el megjelölni a blogomat és írni nekem, ha másra használnád.